100 ani

Despre noi

Citeste mai mult ...

Anunturi

Primul contract de finanțare din 2023 – proiectul ”verde” pentru realizarea pistelor de biciclete

Peste 21 de miliarde de lei vechi au intrat în vistieria comunei Teasc chiar la început de an, când primarul localității, Marin Nițu a semnat, la sediul Direcției Generale de Implemntare PNNR (Programul Național de Redresare și Reziliență), contractul de finanțare pentru realizarea proiectului ,,Piste pentru biciclete și pentru vehicule ușoare,,.
   Concret, acest proiect vizează realizarea unor piste speciale pentru biciclete și alte vehicule ușoare, pe ambele părți ale carosabilului - zone delimitate, fără obstacole -, pe străzile Mihai Viteazul și Eroilor , din Secui, strazi care vor fi reabilitate(asfaltate) prin programul Anghel Saligny.
   În scurt timp va fi lansată și licitația pentru execuție.
Investiția este doar parte din strategia de modernizare a arterelor de circulație din comună la standarde europene, astfel încât să răspundă oricăror cerințe de trafic, de reducere a poluării, de confort pentru toate categoriile de utilizatori.
Primăria Teasc are în portofoliu și alte proiecte inedite în materie de ”transport verde”, cum ar fi achiziționarea unui microbuz electric pentru elevi și amplasarea de stații de încărcare pentru vehicule electrice.